HeForShe

      No Comments on HeForShe

În ultimele săptămâni, pe pagina mea de Youtube au apărut tot mai multe filmulețe cu interviuri date de Emma Watson la sedințe sau congrese internaționale ( Națiunile Unite) cu privire la campania HeForShe.

Am început să mă uit la ele și pot spune că am rămas impresionat de acestea.

Pentru cei care nu știu, și sunt sigur că în România încă nu a ajuns campania să fie atât de mediatizată, HeForShe, în traducere ElPentruEa este o campanie de promovare a egalității între bărbați și femei.

De foarte mult timp am observat acest fenomen al inegalității și nu sunt/ nu voi fi vreodată de acord cu el. Eu sunt convins că atât bărbații cât și femeile au aceleași capacități și ar trebui să aibe aceleași oportunități. Sunt de acord cu ideea că unele meserii sunt mai ușor de realizat pentru un anumit gen ( exemplu: șantier de construcții, sudor, asistență socială, management etc.) din diferite motive cum este construcția anatomică dar nu ar trebui să existe discriminare dacă există reprezentant al sexului opus care dorește să profeseze în acel domeniu.

Adevărul este că la noi în țară există această discrepanță, și este una mare. Dacă și englezii recunosc că se confuntă cu aceste stigmatizări, să fim și noi cinstiți și să admitem adevărul.

De ce este atât de greu să acceptăm că merităm cu toții să fim tratați egali și să avem aceleași oportunități? De ce trebuie să o tratăm pe femeie ca un suport și doar atât? Detest acei bărbați care se laudă cu ce soție/logodnică/prietenă au dar când nu este de față se laudă cât de macho sunt cu altele. Când vin la o petrecere și numai cu ea nu stă, dar se laudă la toți că ea este acolo la masă. Că doar ea trebuie să se ocupe de casă și să nu aibe gânduri de job/carieră profesională sau dacă are “voie” trebuie să existe clar o limită.

Nici unul nu poate exista fără celălalt. Nu există un sex mai bun decât altul. Cu toții suntem egali în fața vieții, respirăm același oxigen, iubim la fel de mult, râdem și plângem, ne urcăm și coborâm împreună.

Pentru cititorii de gen masculin care citesc aceste rânduri și sunt de acord cu egalitatea îi felicit. Pentru cei care nu, tot ce le pot spune este că pentru orice acțiune există o reacțiune și cu toții avem un naș.

Eu unul m-am înscris pe site-ul campaniei HeforShe ca membru și sunt al 419 membru din România, al 253 765 internațional.

În data de 8 martie, pentru Facebook, Emma Watson a dat un interviu și a răspuns la câteva întrebări cu privire la campanie. Postez cele 4 părți ale interviului precum și adresa unde puteți și voi să vă înscrieți. Din păcate video-urile sunt doar în limba engleză.

Felicitări Emma Watson și întregii echipei din spatele campaniei!! Keep up the good work!

Hai să redefinim lumea conform noului secol! 🙂

Partea 1

Partea 2

Partea 3

Partea 4

Site campanie HeForShe (intrați pe Take Action)

 

Comments

comments

TelbiszSergiu

About TelbiszSergiu

Sergiu sunt și doresc ca prin cuvintele așternute pe acestă pagină și blog,să îmi aduc propria contribuție la o deschidere cât mai mare spre explorarea interioară, care este cea mai importantă, urmată de o reflexie a propriului potențial spre exterior. Sunt psiholog și psihoterapeut format pe Psihoterapie Integrativă precum și în training pe Analiza Tranzacțională. Pentru orice nelămurire, întrebare sau dorința de a lucra împreună într-un context terapeutic (locația este în Timișoara, strada Lucian Blaga nr. 2, ap. 5), mă puteți contacta folosind formularul de contact al site-ului sau pe adresa de e-mail: sergiu.telbisz@gmail.com. În cadrul ședințelor de psihoterapie putem aborda subiecte variate într-un cadru sigur și de acceptare. Lucrez preponderent cu adolescenți și adulți. Ofer consiliere psihologică, dezvoltare personală precum și terapie pe teme existențiale, anxioase, cognitiv-comportamentale, emoționale etc.

Leave a Reply