GoodRead.ro – un proiect minunat

      7 Comments on GoodRead.ro – un proiect minunat

În data de 09.07.2015 i-a naștere site-ul GoodRead.ro.

În data de 21.12.2014 citesc o invitație deschisă pentru a fi acceptat ca membru recenzor la acest site. În următoarele minute mail-ul a fost trimis iar răspunsul a venit cu un “Da, bine ai venit”.

Creatorul și administratorul acestui site este Stepan Adrian, un prieten și concetățean. Fiind plecat mai tot timpul la Timișoara, nu am știut de existența site-ului sau a faptului că el l-a realizat. În prezent singurul regret pe care-l am este faptul că nu am fost alături de minunatul proiect de la început. Însă toate au un rost sau scop, sau cel puțin trebuie să învățăm ce putem din orice eveniment. De aici am învățat că trebuie să fiu și eu mai atent și să observ pe acei oameni care lucrează cu adevărat la propria lor dezvoltare și implicit să deschid dialogul cu aceștia.

Pe data de 23.12.2014 am publicat prima mea recenzie a cărții “Între Orient și Occident” de Neagu Djuvara. Până în acel moment aveam zero experiență în a scrie o recenzie, însă acest lucru nu a fost un impediment deoarece unul dintre pilonii de bază a acestui site este să fim originali. Iubesc libertatea de exprimare iar acest lucru este oferit din plin aici. Mai mult, este chiar încurajat.

Și uite așa începe călătoria mea la GoodRead.ro. De atunci am scris mai multe recenzii. Link-urile le puteți găsi la secțiunea de cărți favorite pe acest blog.

Thich Nhat Hanh a spus că “Într-un dialog adevărat, ambele părți sunt dispuse să se schimbe”. Astfel pot caracteriza cel mai succint relația mea, așa cum o percep eu, cu echipa de la GoodRead.ro.

Când am început să scriu recenzii, mă gândeam că relația este una unidirecțională: scriu, se publică, se citește. Ce nu am luat la început în calcul este influența pe care o va avea această echipă (sau comunitate) asupra mea.

Cum m-a schimbat sau cum m-a dezvoltat până acum GoodRead.ro?

1. Am ajuns să cunosc și să intru în contact cu persoane minunate de la care am ce să învăț precum: Stepan Adrian (stepanadrian.ro), Diana Elena Neață (illusionsstreet.wordpress.com), Adelina Popa (readwithadelina.ebloguri.ro), Iulia Drăghici, Oana Păuna, și recent Diana Solomon, Cristina Slusariuc (cronologiedeganduri.wordpress.com), Cristian Cărpenaru. Menționez că este o mândrie pentru mine să fiu coleg cu mult mai mulți recenzori. La cei menționați le urmăresc în mod constant activitatea pe blogurile personale sau Facebook.

2. Ca și o extensie a primei idei, pentru prima dată sunt membru a unei adevărate comunități virtuale. Cei mai mulți dintre noi nu ne-am văzut decât prin intermediul pozelor și am comunicat prin chat. Din această cauză îmi pare rău că urmăresc activ doar pe cei menționați. Oarecum nu avem încă o linie foarte bună de comunicare. Însă acesta este doar începutul și sunt entuziasmat să văd cum prinde viață o comunitate folosind doar internetul.

Sunt sigur că într-un viitor vom organiza undeva în România o reuniune a tuturor membrilor. Mi-ar face o deosebită plăcere să vă cunosc pe toți cu adevărat!

3. De când scriu articole pe blog dar în special de când sunt membru GoodRead.ro sunt mult mai atent la modul de exprimare precum și la ortografie. Ca oricare dintre noi, m-am lovit de situații în care nu am fost sigur cum se scrie o anumită expresie, un cuvânt etc. Prin urmare GoodRead.ro m-a ajutat să îmi îmbunătățesc (și în continuare o face) capacitatea de a mă exprima corect.

4. Simt pentru prima dată că aduc o contribuție culturii și oamenilor în general. Mă bucur că pot fi una dintre albinele care fac gălăgie.

5. GoodRead.ro mă ajută să am curajul să ies tot mai în față cu ceea ce știu și să-mi exprim opiniile fără ezitare.

6. Cititorii prin natura lor sunt mai solitari. Cum altfel să citești dacă nu petrecând timp cu tine însuți?! (cu mici excepții). Aici însă am găsit că putem crea un canal de comunicare. Acum că o parte dintre noi ne-am găsit, putem să facem următorul pas cum am spus mai sus.

7. Mă ajută să-mi găsesc propriul stil de a scrie.

8. Continuu învăț sau bifez o nouă carte de citit.

Cam multe pentru doar șase luni jumătate, nu?

Felicitări Adrian pentru inițiativă și pentru curaj!

Felicitări întregii echipe! Sunt sigur că vom crește împreună tot mai mult și tot mai sus!

P.S. La Mulți Ani GoodRead.ro !!!!! În câteva zile ai un anișor!!

P.P.S. Nici acum nu am reușit să pun mâna pe un semn de carte GoodRead.ro…Adi????!!!! 😀

Comments

comments

TelbiszSergiu

About TelbiszSergiu

Sergiu sunt și doresc ca prin cuvintele așternute pe acestă pagină și blog,să îmi aduc propria contribuție la o deschidere cât mai mare spre explorarea interioară, care este cea mai importantă, urmată de o reflexie a propriului potențial spre exterior. Sunt psiholog și psihoterapeut format pe Psihoterapie Integrativă precum și în training pe Analiza Tranzacțională. Pentru orice nelămurire, întrebare sau dorința de a lucra împreună într-un context terapeutic (locația este în Timișoara, strada Lucian Blaga nr. 2, ap. 5), mă puteți contacta folosind formularul de contact al site-ului sau pe adresa de e-mail: sergiu.telbisz@gmail.com. În cadrul ședințelor de psihoterapie putem aborda subiecte variate într-un cadru sigur și de acceptare. Lucrez preponderent cu adolescenți și adulți. Ofer consiliere psihologică, dezvoltare personală precum și terapie pe teme existențiale, anxioase, cognitiv-comportamentale, emoționale etc.

7 thoughts on “GoodRead.ro – un proiect minunat

 1. AvatarAdrian Stepan

  Mulțumesc, Sergiu!!! Foarte fain articolul! M-am bucurat sincer! Îmi plac ideile tale, recenziile tale și abia aștept să organizăm o întrunire undeva în țară 😀 vine și momentul acela!! Mulțumesc că faci parte din echipa de recenzori și contribui la ceea ce acum numesc doar fundația a ceea ce urmează să devină GoodRead.ro! Our team rocks!!

  Reply
 2. Avatarcornelia

  Intr-adevar frumos articolul.Felicitari GoodRead.ro si la intreaga echipa.Dupa cum am mai spus abia v-am descoperit,de vreo trei saptamani,dar de atunci va urmaresc zilnic.La multi,multi ani de acum inainte si tineti-o tot asa.
  PS.Acum citesc Domnisoara Cristina-Mircea Eliade,pentru ca am citit o recenzie aici si mi-a placut mult.

  Reply

Leave a Reply