7 zile minunate

      No Comments on 7 zile minunate

Și uite că ne aflăm la sfârșitul acestei săptămâni. Weekend-ul este pe terminate iar fizic sunt foarte obosit. Subliniez cuvântul fizic deoarece psihic aș fi vrut să pot continua.

Pentru mine a fost o săptămână crescendo culminând cu un weekend extraordinar.

A fost una dintre acele săptămâni în care am învățat în 7 zile mai mult decât în 30, 60, 90 de zile; pentru unii poate chiar mai mult.

Am avut parte de seminarii, cursuri, cărți, și momente de calitate superioară alături de persoane la început necunoscute.

Nu mă voi pune să enumăr care au fost acele momente deoarece sunt sigur că domeniile în care eu sunt pasionat nu corespund în totalitate, poate nici parțial, cu ale voastre. Dar sunt câteva aspecte, afirmații, sfaturi, învățături, principii pe care cel mai probabil le-ați mai auzit dar doresc să le enumăr și eu.

Toate acestea au avut loc în viața mea sub o formă sau alta în ultima săptămână:

1. Nu renunța la primul obstacol sau blocaj. Mergi mai departe. Nici nu îți poți imagina câte ai de învățat și experimentat;

2. Fi deschis la orice oportunitate, la orice schimbare, poate fi nu doar spre binele tău dar și spre succesul tău;

3. Învață să comunici eficient. Nu mai folosi cuvintele doar de dragul lor, fi atent la ce spui, cum spui, când spui. Dezvoltăți capacitatea de automonitorizare. În acest weekend am învățat cât de important este să vorbești clar și corect când dorești să transmiți un mesaj;

4. Respectă-te pe tine însuți;

5. Fi asertiv;

5. Nu te mai concentra pe găsirea de soluții la diferite probleme înainte de a căuta și înțelege cauza acelor probleme;

6. Citește. Știu că tot spun acest lucru dar nu ai idee cât de mult ți se va schimba viața. Pune educația pe primul plan și nu te lăsa ghidat de acel dogmatism școlar de stat. Mergi pe calea ta, citește acele cărți de care ai TU nevoie și învață;

7. Nu judeca înainte să cunoști sau să înțelegi;

8. Cere ajutor acolo unde ai nevoie. Cu toții suntem oameni și suntem mai dispuși să ajutăm decât crezi;

9. Fi deschis la propriile trăiri și emoții;

10. Nu-ți ignora latura spirituală indiferent sub ce formă este prezentă în viața ta;

11. Permiteți să fi fericit și să lupți pentru tine;

12. Fi recunoscător și gândește pozitiv.

Sunt sigur că această săptămână minunată nu ar fi fost posibilă dacă aș fi lăsat viața mea să curgă pe curentul contextului și inerției.

Nu știu cum să vă transmit mai tare acest mesaj! Sunteți curajoși, aveți resursele necesare în voi, cred în voi cum cred în mine. Nu vă mai lăsați conduși de val. Ratați momente unice, extraordinare. Viața voastră este doar a voastră. Fiți responsabili! Urmăriți-vă scopul, visul. Gândiți pozitiv și totul va ieși minunat.

Mă opresc aici. Deși sunt obosit am vrut neapărat să îmi exprim această stare de euforie care probabil nu mă va lăsa să dorm liniștit. Au fost 7 zile minunate și vă mulțumesc tuturor celor care au făcut parte din ea.

 

 

Comments

comments

TelbiszSergiu

About TelbiszSergiu

Sergiu sunt și doresc ca prin cuvintele așternute pe acestă pagină și blog,să îmi aduc propria contribuție la o deschidere cât mai mare spre explorarea interioară, care este cea mai importantă, urmată de o reflexie a propriului potențial spre exterior. Sunt psiholog și psihoterapeut format pe Psihoterapie Integrativă precum și în training pe Analiza Tranzacțională. Pentru orice nelămurire, întrebare sau dorința de a lucra împreună într-un context terapeutic (locația este în Timișoara, strada Lucian Blaga nr. 2, ap. 5), mă puteți contacta folosind formularul de contact al site-ului sau pe adresa de e-mail: sergiu.telbisz@gmail.com. În cadrul ședințelor de psihoterapie putem aborda subiecte variate într-un cadru sigur și de acceptare. Lucrez preponderent cu adolescenți și adulți. Ofer consiliere psihologică, dezvoltare personală precum și terapie pe teme existențiale, anxioase, cognitiv-comportamentale, emoționale etc.

Leave a Reply