Anul Nou!

      No Comments on Anul Nou!

new-years-eve-936219_1280Au trecut două luni de la ultima postare. Se pare ca a trecut chiar anul! 😀

Zi de zi sunt uimit de viteza timpului. Din păcate, vrem nu vrem, suntem doar observatorii acestui fluviu.

Anul 2016 a început și cu el se continuă 2015.

Fiind prima postare din acest an nu voi scrie foarte mult ci doar îmi împărtășesc o părere/opinie.

Trecerea de la un an la altul este un moment frumos, cu speranțe și obiective noi. Este un moment de o importanță deloc neglijabilă din punct de vedere al impactului psihologic.

Acest moment te motivează să produci schimbări și să îți revizuiești viața. Ba mai mult, te încurajează să o faci, având senzația că s-a întors o nouă filă pentru tine.

Nu vreau să demolez acest construct. Vreau doar să trag un semnal de avertisment.

Este o mare greșeală dacă credem că simplul moment de trecere de la un an calendaristic la altul va aduce cu el schimbările de care avem nevoie. De fapt, Timpului nici “nu îi pasă” că noi am pus un punct “fix” pe el. Acesta este fluid, dinamic și continuu ( cel puțin până fizica ne demonstrează altceva).

Prin urmare, deși un moment motivant, trecerea în anul nou nu este decât o extensie a celui “trecut”.

De ce consider că este important de făcut acestă distincție? Pentru a nu cădea în dezamăgirea primelor luni. A aștepta să treacă lunile anului trecut pentru ca să existe șansa unui nou început este pur și simplu o iluzie.

Acum, înainte să închideți sau să mă judecați (negativ vorbind), vreau să spun că nu sunt pesimist și nu sunt negativist.

Ceea ce vreau să transmit este faptul că schimbarea nu trebuie să aștepte 365/366 zile pentru CLIPA cea mare. Noul An nu aduce ceva mai bun dacă nu devenim noi mai buni acum, în fiecare moment posibil. Timpului nu îi pasă de noi, nu este cel mai mare inamic, dar nici cel mai bun aliat. Vreau să înțelegem cu toții că schimbarea vine de la noi, prin educație și dorința de a fi mai buni ca oameni.

Prin urmare, Noul An este pentru mine extensia celor trecuți. Vreau să merg mai departe și să mă simt bine în fiecare lună indiferent de cifră.

Acest lucru vă doresc și vouă. Fiecare zi să fie un an nou, și fiecare zi să aducă un plus vieților voastre!

Cu drag,

Sergiu.

Comments

comments

About TelbiszSergiu

Vă salut cu drag! Mă numesc Sergiu și sunt un tânăr cu pasiune pentru tot ce înseamnă a cunoaște. Doresc prin acest site să vă transmit cât mai multă informație utilă într-un mod cât mai plăcut. Sunt student la Facultatea de Sociologie și Psihologie, specializare Psihologie și urmez o formare în psihoterapie integrativă.

Leave a Reply